OJ

Tomten och snuset

När jag va i äldre tonåren kände jag en kille som snusade. Rätt mycket får jag tillägga. Han hade en sån där 2 liter Bravo juice tetra i sitt rum som han helt enkelt använde som snus dispencer. Ganska nästy. Det finns så mycket saker som vi dömer andra för. Kan man inte få ha sina små quirky habits ifred? Det här är i alla fall historian om ‘Tomten och snuset’.

Tomten och jag gick i samma klass redan under låg och mellanstadiet. Men det var inte förens högstadiet som vi egentligen började umgås. Ingen av oss va speciellt intresserade av sport, som de övriga i klassen, vi gillade båda att bara ligga och se på serier. Vi snackade mycket om framtiden och hur ‘fucked’ den skulle bli. Hur vi skulle resa och bara leva. Så blev det inte, men jag är tacksam för den tiden.

Jag kommer såväl ihåg hur vi brukade hänga på saccosäcken i hans rum och snacka om allt mellan himmel och jord. I början tyckte jag att de va lite äckligt att han spottade ut sitt snusade snus i en Bravo tetra. Men med tanke på hur mycket snus som gick åt så förstod jag att i längden hade det blivit en jädrans massa spring fram och tillbaka. Våra djupa samtal hade blivit helt förstörda.

‘Han hade en avsågad biljardkö som han använde till allt, släcka och tända lampan med bland annat. ‘

Det är såna minnen som får mig att tänka på mina egna små märkliga beteenden. Som ni vet vid det här laget så har jag någon sorts konstig relation till Softlan, men endast det blå sköljmedel. Jag tycker personligen att det är en väldigt hälsosam relation, men har förstått på andra att de inte tycker de. Jag är säker på att ni också har en hel del konstiga beteenden som ni inte tänker på. Dela gärna med er av saker som folk har påpekat, ni är säkert inte ens själva, Tänk hur måna människor det finns.

Poängen var i alla fall. Att min gamle vän säkerligen tyckte det var fullt normalt att han spottade ut snuset i den där Bravo förpackningen. Egentligen, vad skulle alternativet ha varit? Lägga det i en hög på skrivbordet. Nä usch! Då gör det sig bättre i en Bravo tetra, så länge ingen får för sig att ta en klunk. Hur många har jag förstört Bravo juice för? Upp med handen. 😉

P.S Tomten kallades för tomten, kommer inte ihåg varför men han gjorde de. Tomten, om du läser detta hör av dig. Hade varit kul att ses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *