Öl-filosofi en fredagskväll

Är det svansen som avgör?

Jag har funderat på en sak, vad är det som avgör om man är mer lik sin mamma eller mer lik sin pappa? 🤔

Jag har läst i tidigare studier att första barnet blir mer lik sin pappa och andra barnet sin mamma. Fungerar detta endast om det är samma pappa till barnen eller brås det enbart på om det är pappans första barn? Vad är det i spermien som gör att pappans gener vinner? Kan de vara så att om spermien på något sett blir skadad eller är slö. Så kan det vara vad som avgör om barnet blir mer lik pappan? Jag menar det är ju rätt tufft att ta hand om ett barn. Sen när det är dags för andra barnet har man kanske inte samma ork och fysik, som man hade vid produktionen av det första barnet. Kan det vara så att om svansen med pappans gener går av på vägen till ägget, så tar mammas gener över? Är det svansen som avgör?

Många saker som jag funderar över, och jag är långt ifrån att ha alla svaren. Det som är så underbart är att vi har alla våra egna fantasier. Det finns ingen polis som kan komma in i minnet och arrestera de konstiga tankarna och funderingarna. Jag tror, nej JAG VET att många uppfinningar har skapats utav från början helt galna idéer.  Just därför älskar jag att öl-filosofera, speciellt på fredagskvällar när man inte har några måsten dagen efter.

Nu in i dimman! Skål!

beer closeup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *